пятница, 12 апреля 2013 г.

Знайомтесь: Коростенська районна бібліотека

 
     Бібліотека... Тиша століття... Історія і тисячі імен... Тут зібрані думки, ідеї світу, разом із мудрістю віків...
      
     Впродовж багатовікової історії становлення і розвитку суспільства, бібліотека була і є невід"ємною складовою частиною, берегинею людського знання, фундаментом самоосвіти. Не одне покоління мешканців нашого регіону здобувало знання та отримувало інформацію в її стінах.       
                                                                     
     Офіційна дата створення Коростенської районної бібліотеки відсутня. Перша згадка про бібліотеку в архівних матеріалах датується 1947 роком. В той час вона знаходилась в с. Ушомир, завідуючою була Козаченко Софія Пилипівна. З січня 1949 року районна бібліотека почала функціонувати вже в м.Коростень.
     Після Козаченко С. П. довгий час бібліотекою завідувала Клейнар Марія Йосипівна, потім - Білошицька Марія Миколаївна, яка і стала першим директором Коростенської РЦБС. Наша РЦБС була однією з найбільших в області і налічувала 77 бібліотек - філіалів. При ЦРБ діяв абонемент, читальний зал, методичний відділ, відділ комплектування та обробки літератури, книгозберігання, в яких працювало 17 чоловік.
    В зв"язку з економічною кризою, що охопила країну після 1991 року та проведеною в 2003 році децентралізацією, кількість бібліотек в районі стрімко зменшилась. На сьогодні в нашому районі діє 46 бібліотек, в т. ч. районна бібліотека для дорослих та районна бібіотека для дітей.
    Штат бібліотечних працівників районної бібліотеки станом на 2013 рік становить 8 чоловік. Очолює бібліотеку з 1998 року Зубенко Наталія Петрівна. Щороку читачами нашої книгозбірні є понад 2,4 тисячі осіб, книговидача становить понад 45 тис. екземплярів. Книжковий фонд налічує 40 тисяч примірників.

Директор Коростенської районної бібліотеки - Наталія Петрівна Зубенко 

        Із задоволенням приходять читачі до нашої книгозбірні за книгою, інформацією і частенько за порадою, а наш бібліотечний колектив завжди радо зустрічає своїх відвідувачів привітною посмішкою і кваліфікованим обслуговуванням.


Колектив районної бібліотеки: зліва на право в першому ряді - Лідія Власенко (провідний бібліограф), Олена Козакевич ( бібліотекар по обробці літератури), Світлана Бернадська (бібліотекар відділу обслуговування); в другому ряді - Наталія Ущапівська (бібліотекар кафедри по обслуговуванню юнацтва), Наталія Тетерук (провідний методист), Наталія Зубенко (директор), Наталія Павлова (завідуюча відділом обслуговування) та Людмила Гаврилюк (бібліотекар читального залу).


                                                    Чекаємо Вас в нашій бібліотеці 
за адресою: м. Коростень, вул. І. Франка, 4 
щоденно з 10.00 до 18.00, 
вихідний день - неділя.





      

4 комментария:

  1. Бажаємо вдячних читачів,нових змістовних заходів,здоров"я та творчих успіхів вашому колективу.

    ОтветитьУдалить
  2. Сподіваь, що невдовзі розповідь про Коростенську районну бібліотеку поповнять факти, про які Ви чомусь скромно промовчали: неодноразова участь у написанні грантів та про переможний 2013 рік, коли бібліотека стала одним із переможців конкурсу програми "Бібліоміст"

    ОтветитьУдалить
    Ответы
    1. Про нашу неодноразову участь та перемогу в конкурсі програми "Бібліоміст" ми плануємо написати дещо пізніше - коли буде відкриття інтернет - центру.

      Удалить

Надіслати коментар

Ви хочете залишити коментар, але не знаєте, ЯК? Дуже просто!
- Натисніть на стрілку поруч з віконцем Підпис коментаря.
- Виберіть Ім'я / URL. (Ніхто не любить анонімів!)
- Наберіть своє ім'я, рядок URL можете залишити порожнім.
- Натисніть Продовжити
- У віконці коментаря напишіть те, що хотіли і натисніть "Надіслати коментар"! Дякуємо!