пятница, 12 февраля 2016 г.

Афганістан у долях наших земляків

       Вже 27 років відділяє нас від Афганської війни. Все далі і далі відходять від нас ці події. Але  ця сторінка історії нашої країни не може бути викреслена і забута. Звичайно ж, ми повинні знати і пам’ятати про ці події, адже наша країна заплатила за «неоголошену» війну в Афганістані дуже дорогу ціну: обірвані життя українських воїнів - синів. У нашій пам’яті назавжди залишаться імена загиблих на цій страшній війні. Демонструючи зразки мужності, жоден з них не думав тоді про почесті та нагороди. Юні солдати вірили, що займаються потрібною справою – допомагають простому народу Афганістану відстояти своє право на краще життя.

          Щорічно 15 лютого відмічається День виводу військ із Афганістану і цього року до цієї події районною бібліотекою спільно з Грозинською сільською бібліотекою та будинком культури в приміщенні Грозинської гімназії була організована і проведена година спогадів "Афганістан у долях наших земляків", на яку були запрошені учасники Афганської війни - наші земляки - Ліщенко Віктор Володимирович і Власюк Олександр Олексійович.

 
Ліщенко В. В. і  Власюк О. О.


     Всі присутні із хвилюючим захопленням слухали спогади Віктора Володимировича, який на Афганській війні був сапером - розвідником та Олександра Олексійовича, який служив в Афганістані у підрозділі "спецназ".  Також звучали зворушливі вірші афганського періоду, пісні та демонструвався фільм про події в Афганістані.

                                                

    

     Хвилиною мовчання та запаленими свічками всі присуні на заході вшанували пам'ять усіх полеглих на афганській війні та тих, хто загинув в наш час, обороняючи нашу українську землю.

    Сподіваємось, що такі зустрічі  наводять молоде покоління на роздуми про те, що  війна є ознакою біди і суму, тому що  на війні завжди є втрати. Ми віримо у світле, щасливе майбутнє України без війни!




1 комментарий:

Надіслати коментар

Ви хочете залишити коментар, але не знаєте, ЯК? Дуже просто!
- Натисніть на стрілку поруч з віконцем Підпис коментаря.
- Виберіть Ім'я / URL. (Ніхто не любить анонімів!)
- Наберіть своє ім'я, рядок URL можете залишити порожнім.
- Натисніть Продовжити
- У віконці коментаря напишіть те, що хотіли і натисніть "Надіслати коментар"! Дякуємо!