четверг, 21 марта 2013 г.

«Краса небесна і земна - Коростенщина моя»


Буслиний клекіт на світанні,
Чарівне слово солов’я
І луки в молоці туманів
То – Коростенщина моя.


Рідний край ! Він завжди у нашому серці. При згадці про нього солодко защемить в душі, частіше заб’ється серце, додається сил і наснаги у кожної людини. Протягом життя ми можемо побувати в багатьох куточках нашої країни або планети, захоплюватися різноманітними дивами природи чи історичними пам’ятками. Але рано чи пізно ми знову і знову подумки згадуємо свій батьківський поріг і за всяку ціну хочемо повернутися до нього.

Таким краєм для нас є Коростенщина – край багатої і щедрої землі, край неповторно мальовничої природи, край незліченних природних багатств, що своїм історичним минулим сягає в сиву давнину.
Ми, володарі безцінних книжкових багатств, як ніхто інший обізнані з друкованими джерелами, у яких висвітлено краєзнавчі аспекти нашого краю. Тому, одним із основних завдань бібліотечної роботи є прищеплення шанобливого ставлення до історичної пам’яті, культури, виховати почуття патріотизму у молоді.
Саме з такою метою в нашій бібілотеці було проведено День краєзнавства «Краса небесна і земна – Коростенщина моя». Ведучі заходу Наталія Василівна Тетерук та Лідія Петрівна Власенко донесли до присутніх коротку історичну довідку краю, яка супроводжувалась демонстрацією фотографій чудових краєвидів, історичних пам’яток за допомогою слайд- шоу.
  Минуле, як і сьогодення нашого древлянського краю, надзвичайно багате історичними іменами, подіями, різноманітними фактами. Край наш пройшов через різні етапи свого розвитку, пережив зміни режимів та ідеологій та попри все з року в рік оновлюється, розбудовується і стає окрасою держави. Але найцінніше багатство Коростенщини її люди.

Люблю й пишаюся тобою,
Мій Коростень, мій рідний край,
Вогнем знівечений украй,
Ти вистояв у тім двобою.
Ти переміг, здобувши право
На велич, на нове життя.
Хай сяє на стежках буття

Звитяжна невмируща слава.
Так написала про наш край відома місцева поетеса Галина Цепкова в одному із своїх віршів. Ще багато наших земляків – поетів та письменників возвеличують Коростенщину в своїх творах. Більш детально з ними познайомила присутніх Наталія Миколаївна Павлова, яка провела бібліографічний огляд біля книжкової виставки «Ті, хто словом звеличив наш край», присвяченої нашим відомим землякам: поетам, письменникам, народознавцям, краєзнавцям, які прославилися не тільки в нашому краї, а й на широких теренах України.

Маємо надію, що будемо повертатися до духовних джерел ще неодноразово.

8 комментариев:

  1. Побачила фото чудової місцини, де люблю бувати... Побачила фото тих, до кого лине душа... Прочитала гарну розповідь, яка не може залишити нікого байдужим. Дякую, любі колежанки, за можливість знову побачити Коростень

    ОтветитьУдалить
    Ответы
    1. Дякуємо за гарні слова.Наша мальовнича Коростенщина завжди рада приймати таких гарних гостей.

      Удалить
  2. Так, розповідь дійсно цікава й гарна)))

    ОтветитьУдалить
  3. Дійсно,кожній людині наймиліший її рідний край...Дякую , Альона,викладка матеріалу є цікавою,що проникає в саме серце і торкається душі...

    ОтветитьУдалить
    Ответы
    1. Я рада, що Вас зацікавив даний матеріал. Сподіваюся, що й надалі читаючі наші пости,Вам буде цікаво і будете нашим постійним читачем.

      Удалить
  4. Красою нашої Коростенщини не намилуватись ніколи. Дужу вдалий старт!

    ОтветитьУдалить
  5. Дійсно, наша Коростенщина зачаровує всіх своєю красою природи.

    ОтветитьУдалить

Надіслати коментар

Ви хочете залишити коментар, але не знаєте, ЯК? Дуже просто!
- Натисніть на стрілку поруч з віконцем Підпис коментаря.
- Виберіть Ім'я / URL. (Ніхто не любить анонімів!)
- Наберіть своє ім'я, рядок URL можете залишити порожнім.
- Натисніть Продовжити
- У віконці коментаря напишіть те, що хотіли і натисніть "Надіслати коментар"! Дякуємо!