пятница, 29 марта 2013 г.

Лебедина вірність

http://www.liveinternet.ru/tags
    Кому хоч раз в житті поталанило побачити лебедів, той назавжди був зачарований красою і величчю цих птахів. Адже лебідь і лебідка - символ безмежного кохання і непорушної вірності. Вони наділені надзвичайно чистою і величною красою, в якій поєднуються сила і ніжність, вірність і жертовність. Всім нам з дитинства відома зворушлива легенда про лебедину вірність і чули ми її неодноразово. Але вона не перестає бентежити душу, заставляє знову і знову тріпотати серце.
    Як приклад лебединої вірності серед людей хотілось би розповісти легенду про Дівочу башту в м. Судак, яка самотньо стоїть на вершині гори. Дуже давно в цій башті жила дочка архонта, горда красуня, яка не відповідала на почуття багатого полководця, тому що кохала простого пастуха. Архонт коли дізнався про це, був страшенно розгніваний, але вирішив діяти хитро і підступно. Він нібито погодився прийняти пастуха як нареченого доньки, а насправді наказав убити його. Коли донька архонта дізналась про це - вона кинулась вниз із башти. Відтоді башту на скелі у м. Судак називають Дівочою.
       Ця легенда про велике непереборне кохання дівчини до юнака закінчилась трагічно, але водночас надихає нас, людей швидкоплинного сьогодення, задуматись над ціною людських почуттів. Адже не кожному підвладно так самовіддано кохати і не кожен зуміє пронести своє кохання і вірність через все життя. Тому дуже хочеться дивлячись на наше молоде покоління, думати, що для них поняття "лебедина вірність" не просто слова...


        

6 комментариев:

  1. Дуже зворушливу тему ви підняли в своїй розповіді, а легенду прочитала з великим захопленням. Захотілось обовьязково відвідати Дівочу башту.

    ОтветитьУдалить
    Ответы
    1. Рекомендуємо відвідати цю башту, тому що це дійсно не забутньо і взагалі Крим дуже багатий на легенди і цікаві місця.

      Удалить
  2. Дуже красива легенда.А від перегляду відео отримала масу позитивних емоцій,яких так не вистачає в нашій буденщині. Дякую!

    ОтветитьУдалить
  3. Ми самі коли вперше почули цю легенду і подивились відео - не могли дуже довго заспокоїтись і саме тоді виникла думка поділитись з іншими. Дякуємо за коментар

    ОтветитьУдалить
  4. Яка ніжна й зворушлива історія! Дуже сподобалось відео, хоч і сумна пісня. Але все як в житті... Пам'таєте слова старої пісні: "Любовь никогда не бывает без грусти, но это это приятней, чем грусть без любви..."?

    ОтветитьУдалить
  5. Людині повинно бути притамане таке величне почуття- "любов".І нехай кожен це відчує...

    ОтветитьУдалить

Надіслати коментар

Ви хочете залишити коментар, але не знаєте, ЯК? Дуже просто!
- Натисніть на стрілку поруч з віконцем Підпис коментаря.
- Виберіть Ім'я / URL. (Ніхто не любить анонімів!)
- Наберіть своє ім'я, рядок URL можете залишити порожнім.
- Натисніть Продовжити
- У віконці коментаря напишіть те, що хотіли і натисніть "Надіслати коментар"! Дякуємо!