четверг, 22 января 2015 г.

Наші герої

             Свідомість українців постійно змінюється, а коли змінюється свідомість – пишеться нова історія народу. Майдан та Революція Гідності сколихнули не тільки Україну , а й увесь світ. Ми продемонстрували всьому світові , що українці – міцна духом волелюбна нація, яка навчилася поважати себе і яка зуміла відстояти свій демократичний вибір. Хоча надто велику ціну ми за це платимо . Ціна – це житті ні однієї тисячі хлопців...  Ці хлопці - Наші Герої…

  Саме так назвав свою книгу Генадій Махорін «Наші Герої», яка була нещодавно презентована в нашій  районній бібліотеці.
     Генадій Леонідович Махорін – проживає в м. Житомирі. З 2001 по 2011 рік Геннадій Володимирович працював на кафедрі історії України ЖДУ ім. І. Франка спочатку асистентом, згодом - старшим викладачем. 2007 року захистив кандидатську дисертацію. З 2011-го -   працює на посаді доцента кафедри історії, політології та психології ЖНАУ. Він є автором 17 книг і близько 60 статтей  історико-краєзнавчого характеру, співредактор журналу "Краєзнавство. Історико-культурологічний альманах Житомирщини».

   Видання, презентоване в стінах нашої книгозбірні є унікальним, адже в ньому розповідається про борців за національне визволення України, уродженців Житомирщини та які жили на території Житомирщини ХХ- ХХІ го століття в новому, сучасному баченні.
     Але, напевно, найціннішими в цій книзі  є  сторінки нашої нової історії.  Це – Майдан-2014, Революція Гідності та АТО. В дане видання вже внесені імена загиблих  і поранених захисників України, уродженців Житомирщини станом на 10 серпня 2014 року.
   Жителі Житомирщини активно приймають участь в цих історичних подіях, захищаючи  нашу державу, але, нажаль, не всі повертаються з поля бою живими. Вже чимало українських сімей, в тому числі наших, коростенських, відчули жахливі наслідки війни, втративши своїх рідних. Тому презентуючи книгу Г. Махоріна "Наші герої" ми не могли не згадати всіх наших загиблих воїнів - земляків, які поклали власні життя за свободу рідної землі, за мирне небо.

Плаче свічка, плаче небо, плачуть люди
І від болю рветься серце на куски.
Серед нас живих не буде їх, не буде
Вічна пам"ять вам, герої - земляки.  


Слава Україні!  
Героям слава!

1 комментарий:

  1. Лариса. Житомир Хочу купити книгу Махоріна ""Наші Герої"" порадьте

    ОтветитьУдалить

Надіслати коментар

Ви хочете залишити коментар, але не знаєте, ЯК? Дуже просто!
- Натисніть на стрілку поруч з віконцем Підпис коментаря.
- Виберіть Ім'я / URL. (Ніхто не любить анонімів!)
- Наберіть своє ім'я, рядок URL можете залишити порожнім.
- Натисніть Продовжити
- У віконці коментаря напишіть те, що хотіли і натисніть "Надіслати коментар"! Дякуємо!