вторник, 15 августа 2017 г.

"В колі років, в колі друзів..."

 Є днів значних в житті багато,
Гортаєм календар ми знов і знов.
А ювілейне світле свято 
Приносить радість і любов!


       Завзятий, працьовитий і скромний, справжній патріот Коростенщини і дослідник нашого краю, вчитель, історик, мислитель Володимир Васильович Лукашенко цими днями відзначив  своє 70 - тиліття.

      Народився Володимир Васильович Лукашенко 8 серпня 1947 р. у с. Грозіно Коростенського району Житомирської області. Закінчив з відзнакою Київський національний університет ім. Т. Шевченка. Працював на різних посадах: завідуючим групою зв’язків з міжнародних відносин і завідуючим аспірантурою в одному з науково - дослідних інститутів м. Києва, вчителем історії та географії  спочатку в Каленській, потім у Грозинській  школах нашого району та провідним інспектором Житомирської митниці.
     Володимир Васильович неймовірно всебічно розвинена людина, але улюбленою справою життя було вивчення історії свого краю.
    Понад 40 років тривала мандрівка Володимира Васильовича в історію Коростенщини. Тисячі аркушів архівних матеріалів, сотні книг історичної літератури, тисячі примірників періодичних видань довелося опрацювати, щоб скласти цілісну уяву про історичне минуле рідного краю.
   Кінцевим результатом дослідницьких зусиль з історії краю стало видання книг: «Коростенщина. Історико географічний нарис» (2003 р.), «Коростенщина моя» (2008 р.) та книга про рідне село «Грозіно. Історія, спогади, етнографія» (2014 р.). 
    Незабаром з друку вийде ще одна книга «Більшовицько – комуністичні репресії на Коростенщині 1918 – 1958рр». Вже майже дописана нова книга «Історія Коростенщини».
    Саме в рідному селі Грозіно, де проживає нині ювіляр, було організовано вечір вшанування "В колі років, в колі друзів...", на який завітали рідні, друзі, земляки Володимира Васильовича та почесні гості. 


      Дуже зворушливим і напрочуд цікавим був виступ самого ювіляра. Як виявилось ми дуже мало знаємо про цю людину. Володимир Васильович розповів коротенько про свою життєву дорогу, про дослідницьку працю  і про свою гордість - дружину, доньок та трійко внученят. 
      Одне за одним линули привітання славному землякові від присутніх, а задушевні пісні у виконанні тріо "Спокуса" районного будинку культури та демонстрація слайдів з фотографіями із сімейного альбому Володимира Васильовича, підготовлених працівниками районної бібліотеки, не залишили байдужими нікого в залі і в першу чергу самого ювіляра, у котрого раз за разом бриніла на очах непрошена сльоза радості.
  
Хай вперед веде ще вас дорога,
Заходить пісня радісно до хати… 
Вже внуків дочекались.. Благайте Бога, 
Щоб дав ще вам і правнуків діждатись! 

Бажаємо вам доброго здоров’я, 
Щастя і усмішки на вустах! 
Й зичимо з повагою й любов’ю 
Прожити років ще не менше 70!




Комментариев нет:

Отправить комментарий

Надіслати коментар

Ви хочете залишити коментар, але не знаєте, ЯК? Дуже просто!
- Натисніть на стрілку поруч з віконцем Підпис коментаря.
- Виберіть Ім'я / URL. (Ніхто не любить анонімів!)
- Наберіть своє ім'я, рядок URL можете залишити порожнім.
- Натисніть Продовжити
- У віконці коментаря напишіть те, що хотіли і натисніть "Надіслати коментар"! Дякуємо!