вторник, 27 марта 2018 г.

Інтернет - залежність підлітків

          
        Комп’ютер та Інтернет настільки стрімко й потужно увійшли у наше життя, що на тих, хто не вміє бути з ними на «ти», вже дивляться скоса. Суперечки щодо їх користі чи шкоди ведуться на всіх соціальних рівнях: вчені проводять дослідження про вплив комп’ютера на людину, діти сперечаються з батьками, батьки - з вчителями і так далі… Отже, комп’ютер та Інтернет - друзі чи вороги?
      Дослідження фахівців з психічного здоров’я щодо Інтернет - залежності почалися вже в 1996 році. Існує ряд термінів, пов’язаних з непомірним використанням Інтернету: виникнення звикання до Інтернету, патологічне використання Інтернету, проблемне використання Інтернету, Інтернет - залежність.
        Саме про Інтернет - залежність та з метою виявлення схильності підлітків до неї, її запобігання, в Коростенській районній бібліотеці, спільно з Клінікою Дружньою до молоді, було проведено бесіду «Інтернет - залежність підлітків».
        Присутніми на заході були учні міської гімназії №7. Психолог клініки Алла Адамівна Давидюк розглянула класифікацію, причини,фізичні , психологічні симптоми та ознаки залежності. Алла Адамівна наголосила, що Інтернет- залежність згубно впливає на всі сфери життєдіяльності підлітків. Адже підліток, який живе у віртуальному світі, фактично не контролює себе. Ця залежність позбавляє його волі, свободи вибору. Присутнім було продемонстровано відеофільм про правила безпеки в Інтернеті та надано психологічні рекомендації щодо профілактики Інтернет- залежності.  


     Хочеться нагадати нашому молодому поколінню, що маючи бажання отримати додаткові переваги в надмірному користуванні Інтернетом, іноді отримуємо купу недоліків, потрапляємо в пастку ще більших обмежень. Тому необхідно вчасно зупинитись, припинити пливти за течією, як би приємно це не було і допомогти в цьому своїм друзям, близьким, якщо така проблема існує. Ви повинні розуміти, що комп’ютер сам по собі не є злом. Сучасній людині потрібно вміти ним користуватись та працювати з Інтернетом як із джерелом нової інформації. Але у всьому потрібно знати міру і чітко усвідомлювати, що ніщо не замінить живого спілкування!


Комментариев нет:

Отправить комментарий

Надіслати коментар

Ви хочете залишити коментар, але не знаєте, ЯК? Дуже просто!
- Натисніть на стрілку поруч з віконцем Підпис коментаря.
- Виберіть Ім'я / URL. (Ніхто не любить анонімів!)
- Наберіть своє ім'я, рядок URL можете залишити порожнім.
- Натисніть Продовжити
- У віконці коментаря напишіть те, що хотіли і натисніть "Надіслати коментар"! Дякуємо!